Lepton, épület automatizálás és kamera rendszerek kivitelezője


Go to content

Domintell

Épület automatizálás


D O M I N T E L L
A kézzelfogható kényelem


Napjainkban a kényelem egyre nagyobb hangsúlyt kap a lakások, épületek kialakításakor. Ilyenkor nem csak a kényelmes kanapékra, fotelokra kell gondolni, hanem a hálózatépítés, automatizálás, multimédia modern összekapcsolására is. Ebben nyújt tökéletes megoldást a
DOMINTELL épületautomatizálási rendszer.

Az épületautomatizálás előrehaladásával olyan ötleteinket valósíthatjuk meg, amelyek idáig csak a képzeletünkben, fantáziánkban született meg. Az épületet úgy irányíthatjuk, alakíthatjuk ki, ahogy a komfortérzetünk megkívánja, azaz megvalósíthatjuk a tökéletesen „intelligens épületet”.

Az „intelligens épület” fogalom alatt a világítások, fényeffektusok, fogyasztók, redőnyök, védőtetők, medencék, szaunák, fűtés, klíma, stb. vezérlését értjük. A különböző dolgok vezérlése speciális buszos kapcsolókkal, hagyományos szerelvényekkel, távirányítókkal vagy fali érintőképernyőkkel is történhet.

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk lakásaink, épületeink biztonságáról sem. A
DOMINTELL rendszerébe beköthető a már meglévő riasztóberendezés. Ennek összehangolásával a beélesített vagy riasztási állapot esetén a megfelelő funkciók aktiválódnak. Így telefonos értesítést is kaphatunk a házban történtekről.

Mivel a rendszer modulárisan bővíthető, így nincs szükség nagy kezdőberuházásra, mert a későbbiekben is illeszthetőek hozzá a további opciós egységek. Azonban nagyon fontos az előretervezés, az erős- és gyengeáramú kábelezés kialakítása az igények felmérésének megfelelően.

A
DOMINTELL egy komfortos, energiatakarékos, kényelemfokozó rendszer, mely buszos kialakításával a jövő technológiáját vezeti be a jelen műszaki megoldásaiba.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy otthonunkban jóval több időt töltünk el, mint autónkban. Ennek ellenére arányaiban jóval többet költünk az autónk extráira, mint otthonunk kényelmére. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát, hogyan alakítható át lakásunk - egy valóban minden igényt kielégítő otthonná.

Nyugalmunk ezentúl biztosított:
bekapcsolva hagyott háztartási gépek, nyitva maradt garázsajtó, kertkapu nem okozhatnak többé gondot. A DOMINTELL segítségével mi határozhatjuk meg a kapcsolók, aljzatok, egyéb kiegészítők aktivitását.

Költségcsökkentés:
A háztartási gépek programozott be- illetve kikapcsolása
Időjárástól függő automatikus redőny-, zsalugátervezérlésülönböző helyiségek meghatározott hőmérsékletre történő beállításaürdőszoba és mellékhelyiség automatikus levegőcseréje a helyiség elhagyása utánázstól a házig (előszobáig, hálószobáig…) vezető út megvilágítása

Pánikgomb: akár az ágyból is felkapcsolhatjuk az összes (külső és belső) lámpát, felhúzhatjuk a redőnyt, bezárhatjuk a garázsajtót…

Jelenlét szimuláció:
Elutazás esetén különböző időpontokban, különböző helyiségekben – amit mi határozunk meg – fel- és lekapcsolnak a lámpák, a redőnyök automatikusan fel- és lemennek, így azt a benyomást kelthetjük, hogy valaki mindig otthon tartózkodik

Távoli elérés: Hazafelé tartva csak egy telefonhívás és máris megfelelő hőmérsékletre kapcsoljuk a fűtést, beindítjuk a szaunát, elindítjuk a mosógépet…buszrendszerhez szenzorok sokaságát köthetjük, amelyek üvegtörést, mozgást, füstöt vagy gázt érzékelhetnek. A már meglévő riasztó is összeköthető a rendszerrel.

Összefoglalva: a rendszer egyszerű installálása, rugalmas kiépíthetősége, bővíthetősége, megbízható működése, könnyen megérthető kezelése mind-mind olyan tulajdonság, amely garantálja a felhasználó elégedettségét, kényelmét.

A kézzelfogható kényelem


Back to content | Back to main menu